Nu skal musikskolen nedrives

Musikskolen i Ringkøbing skal rives ned - det besluttede Ringkøbing Provsti på et møde onsdag aften.

Onsdag aften godkendte Ringkøbing Provsti beslutningen om, at musikskolen skal nedrives. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

I november gik op mod 300 borgere fakkeloptog gennem Ringkøbing i demonstration mod nedrivningen. Modstanderne havde håbet på en redning indtil sidste øjeblik, men det blev der ikke noget af. Det var ellers i spil, at nedrivningen eventuelt kunne udsættes.

Mødet var så velbesøgt, at flere tilhørere måtte sidde på gangen, fordi der ikke var plads nok. Talskvinde for "Bevar Ringkøbing Bymidte", Birte Pedersen, sagde efterfølgende til avisen, at hun ikke er overrasket over beslutningen.

- Men jeg synes nok, det er lidt dristigt, at man godkender økonomien, når man ikke ved, hvor meget det eventuelt vil koste, hvis der konstateres flagermus i bygningen, uddyber hun.

Der er nemlig tvivl om, hvorvidt flagermus holder til i bygningen. Yngler de, er de omfattet af fredning, og det kan sætte en stopper for nedrivningen.

I artikelvideoen kan du få frisket hele sagen op - her fortæller borgmester Iver Enevoldsen blandt andet, at han håber, menighedsrådet vil bygge noget, der passer ind i miljøet i bymidten.

Protestgruppen kæmper for at få menighedsrådet og kommunen til at bevare en 100 år gammel bygning. I dag mødtes de stridende parter:

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.