Nu er formodet våbentyv fængslet

Politiet har anholdt to yngre mænd fra Skjern-egnen, som nu bliver sat i forbindelse med tyveri af våben fra en skytteklub.

To mænd på 18 år er blevet anholdt og sigtet for et indbrud, hvor der blev stjålet flere våben. Indbruddet skete nytårsaften i Forsvarsbrødrenes klublokaler i Skjern.

- Det er jo noget, vi ser meget alvorligt på, for vi vil ikke have, at ukyndige har våben. De kan jo bruges til mange ting, uanset at der bare er tale om salonrifler, siger politikommissær Bjarne Højgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Mændene kom ind ved at bryde en dør op og skaffede sig herfra adgang til et våbenskab. Det lykkedes dem at stikke af med seks salonrifler og en større mængde ammunition.

I dag blev den ene mand fremstillet i grundlovsforhør, og samtidig blev hans formodede medgerningsmand anholdt.

- Mens den ene sad i grundlovsforhør her til formiddag, kunne politiet anholde en anden mand i sagen, siger anklager Maibritt Bitsch Larsen. Medgerningsmanden fremstilles i grundlovsforhør torsdag formiddag.

Begge er sigtet efter straffelovens paragraf 192, stykke et, som handler om tyveri af våben og eksplosivstoffer. Strafferammen er mellem ét og seks års fængsel.

Politiet er meget tilbageholdende med oplysninger om tyveriet og ikke mindst de formodede gerningsmænd, ligesom grundlovsforhøret af medgerningsmanden formentlig bliver for lukkede døre.

Den varetægtsfængslede af mændene nægter sig skyldig.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.