North Sea Beach Marathon i strid modvind

Lidt over 500 løbere var søndag på det årlige North Sea Beach Marathon. Det foregik i år i strid vind.

Fynboen, Sisse Bogetoft, vandt kvindernes halvmaraton. Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

I strid vestenvind blev årets North Sea Beach Marathon afholdt på stranden fra Hvide Sande til Nymindegab. Her kunne løberne prøve kræfter med 4 forskellige distancer.

Man kunne vælge mellem: 1/10-maraton, 1/5-maraton, 1/2- og 1/1-maraton.

Vinderen af kvindernes 1/2-maraton var kommet helt fra Odense for at deltage, og det var første gang, hun prøvede kræfter med stranden på vestkysten.

- Det var meget blæsende men hårdest på vej tilbage. Vandet kommer hele tiden op, så man skulle løbe lidt zig-zag, men det var fedt – virkeligt fedt, fortæller Sisse Bogetoft. 

00:12

Se Sisse Bogetoft løbe i mål.

Luk video

For første gang i løbets historie var start- og målområdet flyttet op midt i byen. Det var nu turen langs vandet, der gjorde størst indtryk på vinderen af kvindernes halvmaraton-distance. 

- Det er fedt at løbe langs vandet og naturen, og man er gode til at heppe på hinanden, og når man mødte nogen gav man lige high five, så det var fedt, siger fynboen.

Sisse Bogetoft indrømmer, at det var udfordrende at løbe i det forblæste miljø, og det var ikke kun vestenvinden, der krævede hendes opmærksomhed.

- Det var mere teknisk svært. Man skal hele tiden være opmærksom på, hvad man træder på, og så var det bare en fed udfordring.

Sisse Bogetoft overvejer måske at prøve kræfter med en hel maraton næste gang.

00:39 Luk video