Niels er gymnast på Verdensholdet: - Jeg er mest nervøs, når vi optræder i Danmark

Niels Hamborg Pedersen har været jorden rundt med Verdensholdet i gymnastik, men opvisning på hjemmebane giver ham store sommerfugle i maven.

Man skulle tro, at de toptrimmede gymnaster fra DGIs Verdenshold kun glædede sig til at komme hjem efter en lang verdensturne. Men de kan godt blive nervøse over de store forventninger fra det danske publikum.

quoteVores publikum her i Danmark er ofte folk, der har store forventninger til Verdensholdet, fordi de ved, hvor meget vi har trænet.

Niels Hamborg Pedersen, gymnast på Verdensholdet

- Når jeg skal optræde på hjemmebane, så går jeg med nerverne uden på tøjet hele dagen, fortæller Niels Hamborg Pedersen, der kommer fra Velling ved Ringkøbing.

Denne aften skal han optræde i Skjern Bank Arena. På tilskuerpladserne sidder ikke kun hans far og mor, men også hans søskende og bedsteforældre. Og de er alle gymnastik-interesserede. De ved alle, hvordan man laver godt gymnastik.

- Vores publikum her i Danmark er ofte folk, der har store forventninger til Verdensholdet, fordi de ved, hvor meget vi har trænet, siger Niels Hamborg Pedersen.

Velling-drengen har stået på hænder siden han var fire år gammel, og udtagelsen til Verdensholdet er højdepunktet af hans karriere som gymnast. Hans forældre har været med som instruktører hele vejen, og nu glæder de sig over at se hvordan deres ældste søn klarer den til opvisningerne i Danmark:

- Vi krydser bare fingre for, at det går godt. At der ikke er nogen, der kommer til skade ved de svære spring. Det ville være en katastrofe”, siger Kirsten Hamborg Pedersen, mor til Niels.

Sommerfuglene i maven basker ekstra voldsomt hos Niels Hamborg Pedersen, når han optræder for det danske publikum.
Sommerfuglene i maven basker ekstra voldsomt hos Niels Hamborg Pedersen, når han optræder for det danske publikum.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.