Naturfredningsforening og landmænd prøver at få en bedre dialog

De står ofte på hver sin side i debatten om klimaet, men her til aften mødtes Danmarks Naturfredningsforening og Vestjysk Landboforening for at finde fælles grund.

Her til aften var præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening taget til Ringkøbing for at mødes og debattere med områdets landmænd.

quoteJeg bliver selvfølgelig mødt med en masse spørgsmål, men altid med en konstruktiv undertone.

Maria Reumert Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening

Hvis klimaudfordringerne skal løses, er det nemlig afgørende, at de to modstridende parter stopper med at hakke på hinanden og i stedet begynder at samarbejde.

- Nu har jeg jo været rigtig meget rundt og tale med landmænd, og jeg synes egentlig, at det er positivt. Jeg bliver mødt utrolig konstruktivt. Jeg bliver selvfølgelig mødt med en masse spørgsmål, men altid med en konstruktiv undertone, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening

På rundtur blandt landmænd

Maria Reumert Gjerding blev udnævnt som ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening for lidt over et år siden.

Siden hun blev forkvinde i Naturfredningsforeningen, har hun arbejdet hårdt på at få en bedre dialog med landbruget end den, man tidligere har haft. Derfor har hun blandt andet været rundt i landet og møde mange landmænd.

- Jeg vil gerne høre, hvad der rører sig derude og høre, om landmændene også bekymrer sig om klimaforandringerne. Og jeg har endnu til gode at møde en land, som ikke siger 'jeg er også bekymret for klimaforandringerne', fortæller Maria Reumert Gjerding.

Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, taler foran en forsamling bestående af lokale landmænd fra Ringkøbing-området.
Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, taler foran en forsamling bestående af lokale landmænd fra Ringkøbing-området.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup

Landbruget vil gerne spille med

I februar kom det første tydelige resultat af den forbedrede dialog, da Landbrug og Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening indgik en aftale om at arbejde for at få 100.000 hektar landsbrugsjord taget ud af drift.

quoteDet er vigtigt, at vi spiller sammen, hvor vi kan, for landbruget er en del af løsningen.

Søren Christensen, formand, Vestjysk Landboforening

Og her i Ringkøbing er de klar til at fortsætte samarbejdet.

- Det er vigtigt, at vi spiller sammen, hvor vi kan, for landbruget er en del af løsningen, og vi kan være med til at løse mange af de ting, der efterspørges, siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.

Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.
Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.