Nationalpark Skjern Å udskudt

Nu skal det undersøges, om en del af Ringkøbing Fjord skal med i Nationalparken.

Oprindeligt var det planen, at den kommende nationalpark omkring Skjern Å skulle indvies i juni - men nu ser det ud til, at nationalparken tidligst kan blive en realitet i 2013.

Årsagen til forsinkelsen er, at forligskredsen bag de danske nationalparker nu vil have undersøgt, om en stor del af Ringkøbing Fjord, inklusiv reservatet Tipperne, skal med i Nationalparken. Det vil kræve en ny høringsfase, og efter sommerferien skal der laves nye undersøgelser i Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner.

Nogle skal ud - andre skal ind

Miljøminister Karen Ellemann (V) siger, at der i forligskredsen har været et stort ønske om at imødekomme de høringssvar, der foreslår Ringkøbing Fjord inddraget i nationalparken.

- Det betyder, at vi skal have tegnet et nyt billede af, hvor grænserne for nationalparken skal gå. Nogle lodsejere skal måske ud af nationalparken, mens andre skal ind, siger miljøministeren.

En gevinst at få fjorden med

Det radikale folketingsmedlem Johs Poulsen, der har været een af de varmeste fortalere for en nationalpark ved Skjern Å, ærgrer sig over forsinkelsen. Men siger samtidig, at det giver god mening at inddrage den sydlige del af fjorden, ligesom nogle af de skeptiske landmænd kan få deres jord taget ud.

- Rent naturmæssigt vil det være en gevinst at få Tipperne med i nationalparken - og markedsføringsmæssigt er det en fordel at nå helt ud til Nymindegab, så vi når ud til turisterne på Vestkysten, siger Johs Poulsen.