Nationalpark i farezonen

Den lokale opbakning forsvinder, hvis politikerne holder fast i at udvide en kommende nationalpark ved Skjern Å.

Planerne om en nationalpark ved Skjern å hænger i en tynd tråd, hvis politikerne på Christiansborg holder fast i planerne om at udvide nationalparken.

Den nye miljøminister Ida Auken (SF) mødtes tirsdag med borgmestrene fra Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner - og beskeden til ministeren var klar: De to kommuner kan ikke støtte det nye forslag, der betyder, at Ringkøbing Fjord og fuglereservatet Tipperne også skal med i nationalparken.

 - Vi vil gerne have en nationalpark, men ikke for enhver pris. Derfor er det vigtigt for os at sige til ministeren, at vi holder fast i den afgrænsing, der har været ude i høring, sagde Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen (V) efter mødet.

Lokal opbakning er grundtanken

Og Hernings borgmester Lars Krarup (V) var helt enig:

- Vi har klar opbakning til nationalpark-projeket i den kendte form, men der er næppe opbakning fra de to kommuner i den udvidede form, sagde Lars Krarup.

Ida Auken ville efter mødet ikke direkte svare på, om meldingen fra de to kommuner bringer nationalparken i fare. Beslutningen om at udvide nationalparken blev truffet, før hun blev minister - derfor vil hun i første omgang tage sagen tilbage til Folketinget.

- Lokalopbakning er hele grundtanken i Nationalpark Skjern Å, men jeg har også en forligskreds, der gerne vil have Tipperne med. Så nu må vi se, om vi kan finde et sted og lande det her, sagde Ida Auken. 

 Interview med miljøminister Ida Auken:

 

Interview med borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern Kommune:

 

 Interview med borgmester Lars Krarup, Herning Kommune:

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Natur.