Mustafa flygtede fra Syrien - Nu er han brandmand i Ringkøbing

19-årige Mustafa Mamo flygtede til Danmark for tre år siden. Nu giver han noget tilbage til det danske samfund gennem sit frivillige arbejde som brandmand.

Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Brandkadet-projektet i Ringkøbing-Skjern Kommune giver i den grad noget tilbage til samfundet.

Læs også Søren Pape overrækker brandkadetter 100.000 kroner

Det er 19-årige Mustfa Mamo fra Spjald et godt eksempel på.

Han flygtede fra Syrien i 2013, og da han i 2015 ankom til Danmark blev han en del af kommunens brandkadetter, hvor han har fået oplevelser, som har givet ham en god start på tilværelsen som dansker.

- Det har hjulpet mig med sproget at være med i beredskabet, men det er noget, man skal arbejde hårdt for, siger Mustafa Mamo.

- Jeg tror, det er med til at integrere mig i det danske samfund, at jeg arbejder som frivillig brandmand.

Mustafa Mamo er blevet bedre til at tale dansk gennem det frivillige arbejde som brandmand, forklarer han. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Drømmer om at blive politimand

Men selvom Mustafa Mamo befinder sig godt som vestjysk brandmand, er det kun første skridt på vejen til en karriere i det danske, hvis det står til ham selv.

Mustafa drømmer nemlig om at komme ind på politiskolen, hvis han opnår et dansk statsborgerskab.

- Jeg vil gerne hjælpe med at beskytte det danske samfund og hjælpe andre mennesker, fortæller han.

- Mustafa er en ener

Kollegerne hos Brand & Redning MidtVest har også allerede lagt mærke til, at Mustafa er en ung mand med store ambitioner.

Og netop det har brandkadet-projektet hjulpet ham godt på vej til, forklarer beredskabschef hos Brand & Redning MidtVest, Kim Wemmelund.

- Mustafa er en ener. Han har ikke været i Danmark i ret lang tid, og han taler utrolig godt dansk. Han har virkelig taget ejerskab på det her.

- Det har givet ham et boost til at komme videre med et godt liv. Han har høje ambitioner om, hvad han vil i fremtiden. Og det er simpelthen fantastisk at se, siger Kim Wemmelund.

Efter sommerferien skal Mustafa Mamo i gang med HF, så han kan forbedre sit danske sprog og blive helt klar til politiets optagelsesprøve.

01:27

19-årige Mustafa Mamo er flygtet til Danmark. Nu giver han noget tilbage til det danske samfund ved at arbejde som frivillig brandmand. Video: Mogens Lyngsøe, TV MIDTVEST

Luk video