Mustafa flygtede fra Syrien - Nu er han brandmand i Ringkøbing

19-årige Mustafa Mamo flygtede til Danmark for tre år siden. Nu giver han noget tilbage til det danske samfund gennem sit frivillige arbejde som brandmand.

Brandkadet-projektet i Ringkøbing-Skjern Kommune giver i den grad noget tilbage til samfundet.

Det er 19-årige Mustfa Mamo fra Spjald et godt eksempel på.

Han flygtede fra Syrien i 2013, og da han i 2015 ankom til Danmark blev han en del af kommunens brandkadetter, hvor han har fået oplevelser, som har givet ham en god start på tilværelsen som dansker.

- Det har hjulpet mig med sproget at være med i beredskabet, men det er noget, man skal arbejde hårdt for, siger Mustafa Mamo.

- Jeg tror, det er med til at integrere mig i det danske samfund, at jeg arbejder som frivillig brandmand.

Mustafa Mamo er blevet bedre til at tale dansk gennem det frivillige arbejde som brandmand, forklarer han.
Mustafa Mamo er blevet bedre til at tale dansk gennem det frivillige arbejde som brandmand, forklarer han.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Drømmer om at blive politimand

Men selvom Mustafa Mamo befinder sig godt som vestjysk brandmand, er det kun første skridt på vejen til en karriere i det danske, hvis det står til ham selv.

Mustafa drømmer nemlig om at komme ind på politiskolen, hvis han opnår et dansk statsborgerskab.

- Jeg vil gerne hjælpe med at beskytte det danske samfund og hjælpe andre mennesker, fortæller han.

- Mustafa er en ener

Kollegerne hos Brand & Redning MidtVest har også allerede lagt mærke til, at Mustafa er en ung mand med store ambitioner.

Og netop det har brandkadet-projektet hjulpet ham godt på vej til, forklarer beredskabschef hos Brand & Redning MidtVest, Kim Wemmelund.

- Mustafa er en ener. Han har ikke været i Danmark i ret lang tid, og han taler utrolig godt dansk. Han har virkelig taget ejerskab på det her.

- Det har givet ham et boost til at komme videre med et godt liv. Han har høje ambitioner om, hvad han vil i fremtiden. Og det er simpelthen fantastisk at se, siger Kim Wemmelund.

Efter sommerferien skal Mustafa Mamo i gang med HF, så han kan forbedre sit danske sprog og blive helt klar til politiets optagelsesprøve.

19-årige Mustafa Mamo er flygtet til Danmark. Nu giver han noget tilbage til det danske samfund ved at arbejde som frivillig brandmand.
Foto: Mogens Lyngsøe, TV MIDTVEST