Muhammedtegninger sat op i Videbæk

Flere butikker og Herning Folkeblads lokalredaktion i Videbæk blev i nat klistret til i Muhammedtegninger.

Herning Folkeblads lokal-redaktion i Videbæk lignede ikke sig selv i morges, da lokalredaktøren mødte. Hele facaden var klistret ind i de omdiskuterede Muhammed-tegninger, der blev trykt i Jyllands-Posten i 2005.

- Det er Kurt Vestergaards tegninger, der er hængt op. Og tekster der støtter ytringsfriheden, siger Jens Ole Pedersen, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing til TV/MIDT-VEST. 

Politiet oppe på mærkerne

Tegningerne var sat op på flere butikker i Videbæk by, men det var Herning Folkeblad, der kontaktede politiet. Jens Ole Pedersen fortæller, at de i første omgang tog henvendelsen meget alvorligt.

- Set i lyset af anholdelserne igår, og når det så er et dagblad herovre, så var vi oppe på de høje nagler. Men da vi kommer derud, opdager vi det er støtte, og så tager vi det mere roligt, siger Jens Ole Pedersen.

Ikke en trussel

Politiet har været ude og se på tegningerne, og kriminalteknikere har undersøgt dem og pillet dem ned. Sagen bliver ikke opfattet som en trusselssag, men mere som en reaktion på de anholdelser, der fandt sted i København igår. Politiet ved ikke, hvem der har sat tegningerne op, men mener, det kan være sket i forbindelse med en stor fest med 1000 mennesker, der blev i Videbækhallen igår.

Herning Folkeblad har ikke ønsket at kommentere sagen.

Det var blandt andet her på bladets redaktion billederne var sat op:

Vis stort kort


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.