Motorklub skuffet over kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune afviser at støtte DM-afdeling i rally. Den lokale motorklub undrer sig.

Ringkøbing og Omegns Motorklub er den 31. august og den 1. september vært ved en afdeling i kampen om danmarkmesterskabet i rally. Arrangementet forventes at løbe op i en halv million kroner. Motorklubben har anmodet om at få del i Ringkøbing-Skjern Kommunes branding-pulje, men har fået nej.

- Vi undrer os. Det er det ypperste inden for dansk rallysport, der er tale om. Det foregår lokalt. Alle andre steder, der bliver kørt, der støtter kommunerne, siger Hans Erik Madsen, formand for Ringkøbing og Omegns Motorklub.

Det er et flertal i kommunens økonomiudvalg, der har sagt nej til at bruge 30.000 kroner på at hjælpe den lokale motorklub med at få økonomien i DM-arrangementet til at hænge sammen. Borgmester Iver Enevoldsen, der er formand for økonomiudvalget, var en dem, der vendte tommefingeren nedad.

- Når vi kigger på branding af Ringkøbing-Skjern Kommune, så kigger vi også på vores energisatsning, og der må vi sige, at harmonien mellem de to arrangementer, ikke ligger til højrebenet, siger Venstre-borgmester, Iver Enevoldsen.

I følge Ringkøbing Omegns og Motorklub bliver der brug for 350 frivillige i forbindelse med rally-begivenheden i august. Mellem 2000 og 4000 tilskuere ventes at finde vej til Ringkøbing i løbet af de to dage løbet varer.

Den lokale motorklub i Ringkøbing er skuffet over kommunen. Om to måneder skal der køres en afdeling af DM i Rally i Ringkøbing, og det vil give kommunen en masse gratis reklame. Men kommunen vil ikke støtte arrangementet med penge fra sin brandingspulje.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.