Mobbeoffer fik sig en oplevelse for livet

I dag er en dag, som Stefanie Geer sent vil glemme. Hun har samlet flasker i et år for at få råd til aftenens foredrag om mobning med Silas Holst.

17-årige Stefanie Geer fra Bølling har samlet flasker i et år for at få råd til et foredrag om mobning med danseren Silas Holst. I aften er det så endelig blevet den store aften. Men inden da ventede en stor overraskelse.

- Den har været mega fantastisk. Jeg regnede jo med, at jeg skulle sætte stole op, fortæller Stefanie Geer.

Men det var ikke tilfældet. Skjern Handelsforening havde arrangeret, at hun blev hentet og kørt til den helt store make-over for at give hende lidt mere selvtillid forud for den store aften.

- Jeg skulle ikke lave noget resten af dagen, jeg skulle bare forkæles, så jeg har fået lavet håret, fået nyt tøj, nye sko og alt muligt, fortæller hun.

Det hele begyndte for lidt over et år siden. Her fik Stefanie Geer den ide at samle flasker ind til et foredrag med Silas Holst om mobning. Et initiativ, som udsprang af hendes egen rolle som mobbeoffer gennem det meste af hendes 17-årige liv.

 

Siden er interessen kun vokset. Fire gange har hun skullet finde nye lokaler for at få plads til alle.

- I starten havde vi et lokale, hvor der kunne være 220 i. Jeg troede slet ikke, der ville komme så mange i starten, men så væltede det lige pludselig ind med tilmeldinger, så nu er vi så kommet over i DHI-hallen.

 

Her til aften skulle hun så præsentere Silas Holst og foredraget foran næsten 1000 mennesker.

- Det har været en mega fantastisk dag, og så fantastisk at se, hvor mange der er dukket op for at støtte det, fortæller Stefanie Geer

 

Stående klapsalver

Og den store opbakning betyder meget for den 17-årige pige.

- Det har virkelig betydet alt. Da jeg tager fat i Silas udenfor for at få ham med ind, så rejser alle folk sig op og begynder at klappe, og så begyndte han også at klappe. Det var helt fantastisk at se. Det havde jeg aldrig nogensinde troet ville ske.

 

Ifølge dagens foredragsholder, Silas Holst, så var der da også god grund til at klappe.

- Der er mange, der har den der mentalitet, at én ikke kan gøre noget. Det synes jeg, Stefanie er et knaldgodt eksempel på, at man altså godt kan. Hun gik i gang med det ene kvinde, og nu sidder der næsten tusind mennesker, som forhåbentlig går hjem med nye tanker og nye måder at gribe det an på i håbet om, at man måske kan få en verden, der er en lille smule federe at bo i, lyder det fra danseren og musicalstjernen, der i dag fortalte om sit liv med mobning.

Selvom Stefanie Geer med sit initiativ har været med til at hjælpe en masse mennesker, så har det ikke mindst hjulpet hende selv.

- Det har hjulpet mig rigtig rigtig meget. Jeg har jo gået rundt hele mit liv som et spøgelse, alle bare gik igennem. Nu er det lige pludselig mig, som folk går hen og siger godt gået til. De ser mig virkelig, og at jeg lever og virkelig er der i stedet for et spøgelse, de bare troede, var væk, siger hun.

 

Se TV MIDTVEST første indslag om den dengang 15-årige Stefanie Geer, da hun begyndte at samle flasker  i kampen mod mobning.

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.