Mistillid vælter turistformand

Jørgen Iversen er her til aften blevet afsat som formand for Ringkøbing Fjord Turisme.

En ordinær generalforsamling hos foreningen Ringkøbing Fjord Turisme blev ikke helt så ordinær her til aften.

Der var lagt op til drama, da flere medlemmer af foreningen inden generalforsamlingen krævede, at formanden igennem ti år skulle gå af efter en sag om kystnære havvindmøller.

Og sådan gik det. Der blev stillet et mistillidsvotum mod formanden Jørgen Iversen, og han må nu gå af.

- Der er ikke så meget at sige til det. Jeg tabte afstemningen om mistillidsvotummet med cirka 60 mod 40. Det er sådan det er, og det kan ikke nytte noget, siger den nu afgående formand.

Han fortæller, at han nu skal skrive udkastet til referat af aftenen færdigt, og det vil blive hans sidste handling om medlem af bestyrelsen. Han påpeger desuden, at han nægter at lade det her slå ham ud.

- Jeg ved godt, at et mistillidsvotum kan være lidt tabuiseret, men det er et meget præcist redskab, og hvis det er formanden, de vil af med, så er det fuldstændigt skalpelklart, at det er det, de skal bruge, forklarer Jørgen Iversen.

Kystnære havvindmøller

Foreningen Ringkøbing Fjord Turisme har omkring 240 medlemmer. Det var ikke alle, der var mødt frem her til aften, men antallet af medlemmer, der valgte at dukke op, var alligevel så stort, at generalforsamlingen blev en anelse forsinket.

Kritikken mod formanden tog udgangspunkt i de kystnære havvindmøller, der skal ligge mellem Søndervig og Hvide Sande.

En af formandens modstandere var områdeleder hos Novasol/Dansommer i Søndervig, Lars Christensen. Han beskyldte Jørgen Iversen for at være gået udenom bestyrelsen. Blandt andet da han i 2012 skrev under på, at foreningen var for havvindmøllerne.

- Alle os sommerhusudlejere er aldrig blevet spurgt, og hans egne medlemmer i Ringkøbing Fjord Turisme blev da først spurgt efterfølgende, sagde Lars Christensen tidligere på dagen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.