Minister vil udvide muligheder for magtanvendelse

Socialminister Karen Ellemann vil give pædagoger på institutioner for udsatte unge flere muligheder for at anvende magt.

Både på institutionen Schuberts Minde i Ringkøbing og på Struer Skolehjem hilser det velkomment, at socialminister Karen Ellemanns nu vil udvide mulighederne for magtanvendelse overfor udsatte børn og unge.

- Vi må ikke engang sætte de grænser som helt almindelig forældre må, så går det jo hen og bliver en meget magtesløs situation, siger Jørn Birk Nielsen leder Schuberts Minde.

- Det er vigtig at se på, hvad en voksen fagprofessionel har behov, i forhold til at kunne agere som den udvidede forældre, man jo er, siger Karen Ellemann.  

Pædagoger ofte i tvivls-situationer

Både Schuberts Minde og Skolehjemmet i Struer huser udsatte unge. Pædagogerne på Schuberts Minde er ofte i tvivl om, om de må anvende magt. Ifølge reglerne skal børn og unge være til fare for sig selv eller andre, hvis der skal anvendes magt. 

Som det er i dag må pædagogerne f.eks. ikke fjerne en beboer fra middagen med magt, hvis han eller hun smadrer tallerkener. Eller hvis der spilles høj musik om natten, må pædagogerne ikke slukke for anlægget.  

Socialpædagoger frygter glidebane

Helt så varm en velkomst får forslaget ikke hos Socialpædagogernes Landsforbund. Forbundet frygter, at det kan blive en glidebane, hvis der bliver større muligheder for magtanvendelse overfor børn og unge.

- De skal mødes med faglig indsigt, faglige veje og pædagogiske metoder til at undgå vold. Vi har ikke brug for flere beføjelser, siger forbundsformand Benny Andersen.

I videoen kan du se indslag om sagen:

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.