Minister vil forbyde borgmestres adgang til mailbokse

I kølvandet på mailsagen fra Ringkøbing-Skjern Kommune vil økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll (LA), nu ændre reglerne for borgmestre

Simon Emil Ammitzbøll (LA) vil lukke muligheden for, at borgmestre kan læse med i lokalpolitikernes mail.

Den udmelding kommer, efter at Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Iver Enevoldsen, kiggede andre byrådsmedlemmers mail-indbakke igennem. Det gjorde han, fordi han havde mistanke om lækage af fortrolige oplysninger i kommunens udvalg.

- Det er ikke et job for borgmestre at bedrive efterforskning her i landet. Det er politiets opgave, siger Simon Emil Ammitzbøll til BT

Skal ikke kunne tjekke konkurrenter

Økonomi- og indenrigsministeren mener, at det er helt forkert, at der er mulighed for at tjekke modstanderes mail-bokse. 

- Forestil dig, at Lars Løkke Rasmussen kunne vælge at sige, at han ville gennemrode Mette Frederiksens eller Johanne Schmidt-Nielsens mails. Det er helt uholdbart i et demokrati, siger han. 

For at det ikke skal ske igen, vil regeringen komme med et udspil fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), for det skal ikke være op til politikerne at agere ordensmænd. 

- I et demokrati må det være sådan, at folkevalgte kan have deres mails, uden at administration eller borgmestre kigger med. Er der mistanke om noget kriminelt, er det en sag for politiet, siger han. 

Gjorde intet forkert

I dag er det sådan, at borgmestre og regionsrådsformænd kan gennemgå byrådsmedlemmers mails og regionsrådsmedlemmers mails.

Ifølge Iver Enevoldsen var han og en jurist samt kommunaldirektøren i deres gode ret, da de tre gennemsøgte byrådsmedlemmernes mails.

Efterfølgende anmeldte SF's byrådsmedlem Niels Rasmussen kommunens borgmester, Iver Enevoldsen, for at kigge hans og andre byrådsmedlemmers mail-indbakke igennem.

Statsadvokaten gav dog borgmesteren ret, da der i dag er hjemmel for den beslutning. Derfor blev sagen mod borgmesteren i maj droppet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.