Mindre virksomhed kom på den helt store scene

Skibsværftet Hvide Sande Steel Shipyard Steel Service holdt oplæg for Disruptionrådet om virksomhedens syn på fremtiden.

Den politiske top har mødt en stemme fra det vestjyske erhvervsliv.

Skibsværftet Hvide Sande Shipyard Steel Service fik en unik mulighed for at fortælle nogle af landets mest magtfulde mennesker, hvordan de ser på fremtidens største udfordringer, da Disruptionrådet landede i Herning.

Rådet består af alt fra ministre til direktører og en enkelt filminstruktør og skal sikre, at Danmark også i fremtiden er et af verdens rigeste lande.

Udenlandsk arbejdskraft er vigtig

Til mødet her var det udenlandsk arbejdskraft, der var til debat.

quoteJeg tror, det var en oplevelse af, at jeg kommer med en meget praktisk tilgang til tingene.

Carl Erik Kristensen, direktør, Hvide Sande Shipyard Steel Service

- Som danskere skal vi stramme os an for at følge med de her meget flittige og arbejdsomme mennesker, som vi er omgivet af, og som gerne vil samarbejde med os, siger Carl Erik Kristensen, der er direktør for Hvide Sande Shipyard Steel Service.

Ud af Hvide Sande-virksomhedens cirka 120 ansatte er en tredjedel fra udlandet. Hans budskab til mødet var da også, at udenlandsk arbejdskraft er vigtig for den danske vækst. Èn af dem der lyttede, var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Oplægget fra Hvide Sande var super godt, fordi det var konkret og meget jordnært i forhold til, hvad det er for nogle problemer, man slås med. Og det, der står tilbage med, er, at hvis man ikke kan blive ved med at rekruttere medarbejdere, så kommer man til at miste arbejdspladser på sigt, siger ministeren.

Et praktisk input

Store interesseorganisationer, udenlandske ministre og professorer deltog også i dagens møde, men det var ikke nok til at afskrække direktøren fra Hvide Sande.

- Jeg tror, det var en oplevelse af, at jeg kommer med en meget praktisk tilgang til tingene. Mange af de ting, der blev fremlagt, havde en mere akademisk vinkel. Så det praktiske var det, vi kunne bidrage med. 

Disruptionrådet fortsætter deres arbejde frem til udgangen af 2018.