Milliondyr skoleudflugt skaber kaos

En tre millioner dyr klassisk musikskoleudflugt til DR byen i København deler vandene blandt forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune (arkivfoto).

Tre millioner kroner er mange penge. Og i hvert fald for mange penge at bruge på transport til en skoleudflugt til København. Det mener en del forældre til 6500 skolebørn i Ringkøbing-Skjern Kommune, som er inviteret til en helt unik klassisk koncert med symfoniorkestret i DR byen.

- Jeg synes ikke den her tre kvarters symfonikoncert overhovedet står mål til de tre millioner kroner, som kommunen har afsat til det her, siger Elisabeth Ahlmann Hansen, forælder til tre skolebørn i Skjern. Ingen af hendes børn skal med på turen, til trods for at den er obligatorisk. Især den lange bustur har afgjort sagen.

Halvdelen af eleverne gider ikke

Også i Hvide Sande er der frafald. Halvdelen af eleverne på Hvide Sande Skole gider ikke køre den lange tur i bus for en tur i DR's koncertsal.

Og skolen er selv blevet bedt om at bidrage med 150.000 kroner til udgifter udover transporten.  Det vækker frustration i skolebestyrelsen.

- Vi har med en forældregruppe at gøre herude, som i den grad stiller spørgsmålstegn ved en politisk beslutning, som bliver trukket ned over hovedet på deres børn og på deres børns skole, forklarer Gitte Kirstine Timmer, bestyrelsesmedlem på Hvide Sande Skole.

En helt unik chance

Politikerne i kommunen er derimod overbevist om, at chancen for at komme til koncert i DR's koncertsal er helt unik og en særlig oplevelse for børnene. Og selvom det bliver en lang dag er de sikre på, at dagen bliver uforglemmelig for børnene.

- Formålet er at give børnene en oplevelse på det kulturelle område. Det er en helt unik mulighed vi har fået her, og vi har valgt at slå til, forklarer John Georg Christensen, medlem af Børne- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, til TV MIDTVEST.

Og med hensyn til prisen er han heller ikke i tvivl.

- Det er helt sikkert pengene værd. Jeg ved godt, der er nogen der har en anden holdning, men vi har drøftet det her meget nøje igennem og vi synes det er en god pris for at give alle de her børn den her oplevelse, siger John G, som erkender, at det er op til forældrene selv at vælge, om de vil holde deres børn hjemme.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.