Mere end 400 frivillige deltager i eftersøgning

Eftersøgningen af 20-årige Anders Klinkby Rosbøll fra Ringkøbing har samlet lokalsamfundet og fået mere end 400 frivillige til at hjælpe.

Opdatering 16:08: Anders Klinkby Rosbøll er fundet død.

Dagen igennem har hundepatruljer, dykkere og en helikopter deltaget i en omfattende eftersøgning af Anders Klinkby Rosbøll fra Ringkøbing. Men kampen for at finde den 20-årige gymnasieelev har også fået lokalsamfundet til at stå sammen i kampen mod uret.

Mere end 400 frivillige har dagen igennem deltaget i eftersøgningen i håbet om at finde Anders Klinkby Rosbøll, der sidst blev set i live ved 02-tiden natten til lørdag.

- Det berører os dybt, når en ung mand forsvinder. Vores tanker går til hans familie og pårørende. Jeg vil gøre alt for at hjælpe med at finde ham, siger Bjarke Bødtker fra Ringkøbing, en af de mange frivillige, og fortsætter:

- Det er aldrig rart, når man mangler nogen, man holder af. Det kan jeg levende sætte mig ind i. Jeg har ikke noget forhold til ham, men det giver sig selv, at man hjælper til, hvis man har mulighed for det, siger Bjarke Bødtker.

- En borgerpligt

En anden af de lokale, der deltager i eftersøgningen, er Jeppe Mark.

- Jeg følte en borgerpligt for at se, om jeg kunne hjælpe med til at finde ham. Hvis man selv mistede en, ville man jo gerne, at der var andre, der ville hjælpe med at lede, siger Jeppe Mark.

- Vi bor tæt på, og vi skal ikke noget den her søndag, og så kan vi jo ligeså godt gå en tur og hjælpe til. Jo flere, vi er, jo større er chancen jo også for, at han bliver fundet, fortsætter Jeppe Mark.

Indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands politi, Carsten Brøgger, er glad for de mange frivilliges indsats.

- Det ser vi på med rigtig stor glæde. Det er vigtigt, at vi finder ham så hurtigt som muligt, siger Carsten Brøgger og fortæller, at man ser med stor alvorlighed på sagen:

- Vandet er koldt, og ligger han i vandet er der ikke så mange chancer for, at han har overlevet. Vi kan jo håbe, at han ligger et sted på landjorden på vej mod sin bopæl, og så er chancerne for at finde ham i live ret gode, siger indsatslederen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.