Menighedsråd: Det er kritikernes egen skyld

Ringkøbing Menighedsråds planer om at bygge et nyt sognehus er sat på standby. I følge menighedsrådet er kritikerne medvirkende årsag til, at den gamle musikskole nu blot er et hul i jorden.

Tidligere i år blev Ringkøbings gamle musikskole revet ned for at give plads til det nye sognehus. Planen var, at byggeriet skulle koste 6,5 millioner kroner.

Men regningen bliver 3,5 millioner kroner dyrere. Og det skyldes i følge menighedsrådet blandt andet, at den store debat og lange proces omkring sagen blev dyr.

Lang proces kostede dyrt

Og i dag langer menighedsrådet så ud efter deres værste kritikkere, som de mener bærer en stor del af ansvaret for det hul i jorden, som er det eneste tilbage på den omdiskuterede grund i Ringkøbing.

For da kritikkerne begyndte at spænde ben for byggeprojektet, ja så kostede det dyrt.

- Hvis vi havde fået lov til at gå i gang med byggeriet, så havde vi jo været godt i gang nu, men i stedet har udsættelsen kostet to til tre millioner kroner, siger Poul Agergaard, Formand, Ringkøbing Menighedsråd.

Hos Bevar Ringkøbing Bymidte, der i gennem et års tid har kæmpet i mod menighedsrådets nedrivning af den bevaringsværdige musikskole, erkender de, at de har forhalet processen.

- Det kan sagtens være, at der har været  meromkostninger forbundet med, at der har været en proces, der har taget lidt tid, men et eller andet sted er det jo prisen for, at vi lever i et demokrati, Lars Hansson, Bevar Ringkøbing Bymidte

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30

Byggeriet af et nyt sognehus i Ringkøbing er sat i bero. Menighedsrådet mangler 3,5 millioner kroner. I stedet for et nyt sognehus er der nu kun et stort hul.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.