Marathon uden gode ben

Normalt handler marathon om at have gode ben. Men en marathon kan også kræve en god stemme. I Ringkøbing er de igang med en salme-marathon.

 

Når sangglade mennesker fra Ringkøbing på torsdag mødes for at synge salme nummer 791 i salmebogen, så har én af deltagerne gjort noget, som ingen andre har gjort før ham - nemlig sunget samtlige sange i den danske salmebog.

I alt 100 har sunget med

Svend Holm fra Muldbjerg elsker nemlig at synge, og han har som den eneste deltaget i alle de 41 etaper af den salme-marathon som de har gennemført gennem de seneste to-et-kvart år. Hver anden uge er deltagerne mødtes i forskellige kirker, og i alt 100 personer har været med i forløbet.

Livsbekræftende at synge

- Nogle aftener har jeg da overvejet, om jeg orkede at tage afsted. Men når man er med i et marathon, så gennemfører man. Og jeg har altid været fornøjet, når jeg er kommet hjem, siger Svend Holm, der har salme nummer 321, O, Kristelighed af Grundtvig som sin favorit:

- Den er livsbekræftende. Det gør mig glad at synge salmer, og jeg kan bedst lide de glædelige af dem.

Fruen også med

Også Svend Holms kone, Mary, har været med i rekordforsøget, men hun har misset en enkelt sangaften pga sygdom.

Det var sognepræst Margrethe Dahlerup Koch fra Tim, som fik ideen til at tage det lange seje træk og satte rekordforsøget på skinner, og hun har lovet champagne på torsdag, når sidste strofe i salme 791 er sunget.

 

Svend Holm fra Muldbjerg er næsten færdig med at synge samtlige 791 salmer i samlebogen.