Lyngvig Fyr får selfie-bænk

En farvestrålende bænk skal få flere til at tage at tage billeder af sig selv med Lyngvig Fyr i baggrunden for at gøre reklame for fyret.

Hashtag, Touch Point og Selfie. Fremtidens markedsføring har for alvor ramt det over 100 år gamle fyr på Holmsland Klit. I forbindelse med Kulturhovedstad Aarhus 2017, bliver en såkaldt selfie-bænk indviet den 8. marts.

Den skal få udbredt kendskabet til fyret gennem turisternes egne billeder. 

- Jeg ved, at der i andre kulturhovedstæder har været efterspørgsel på steder som det her, så jeg er rigtig glad for, at vi her i kommunen kommer først med et touch point, hvor man kan tage en 2017-selfie, og samtidig gøre reklame for Lyngvig Fyr, skriver projektleder i Gentænk Sommerhuset, Rebecca Molders i en pressemeddelelse. 

På bænkens ryglæn er skrevet #aarhus2017, #lyngvigfyr og #naturensrige, som en opfordring til at bruge netop de hashtags, når man lægger billeder ud på de sociale medier som fx Instagram og Facebook. 

Den indvies onsdag den 8. marts kl. 10.00, hvor eleverne fra Ringkøbing-Skjern Produktionsskole, der har bygget bænken, og repræsentanter fra de øvrige parter i samarbejdet  vil være til stede.

Men der vil også være god gammeldags analoge reklamer. 

I år får Fyrmester-boligen et stort 2017-banner på gavlen, og man vil kunne finde alle brochurer over Aarhus 2017-aktiviteter. Butikken vil også sælge et udvalg af fx paraplyer, notesbøger og kuglepenne med det farvestrålende logo.

- Lyngvig Fyr er absolut en attraktion i sig selv, og med sin suveræne udsigt og beliggenhed i første klitrække tiltrækker det tusindvis af turister hvert år. Vi håber og forventer, at ekstra mange både lokale og turister vil komme forbi Lyngvig Fyr i løbet af kulturåret. Og at de vil benytte lejligheden til lige snuppe en selfie, før turen går videre, siger Rebecca Molders, der glæder sig til at se, hvor mange billeder det kan blive til.

Sidste år blev der talt mere end 50.000 besøgende i fyret fra maj til nytår. Fyret og fyrmesterboligen kommer til at danne ramme om adskillige kulturelle begivenheder og oplevelser gennem kulturåret.