Lunde udelukker ikke comeback til politik

Den tidligere minister understreger over for Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at beslutningen om at stoppe var hans egen.

Esben Lunde Larsen fotograferet i ministerbilen, da han onsdag forlod Amalienborg efter et besøg hos dronningen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Selv om Venstres Esben Lunde Larsen onsdag gik af som minister og vil forlade Folketinget efter næste valg, vil han ikke udelukke et comeback til politik engang. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Jeg har bestemt ikke mistet appetitten på politik, men man skal ikke spise den samme ret hver dag. Derfor siger jeg farvel nu. Men det kan jo være, at jeg vender tilbage på et senere tidspunkt, sagde Esben Lunde Larsen til dagbladet under den sidste tur i ministerbilen, da han onsdag var på vej hjem til det vestjyske.

Hvorfor han valgte at stoppe, og hvad fremtiden skal bringe, kom han ikke ind på.

Læs også Esben Lunde: Jeg har været mig selv

Da han onsdag overdrog posten som miljø- og fødevareminister til Jakob Ellemann-Jensen, lod han også svaret blæse i vinden. 

- Hvorfor korrigere verden bagud, når man kan påvirke den fremad. Og det vil jeg gå ud i verden og gøre nu fremadrettet og fortsætte med at være mig selv, sagde han.

I interviewet med dagbladet afviste den tidligere Venstre-minister i øvrigt, at han er blevet presset til at stoppe. Beslutningen var helt hans egen.

- Man kan kalde det et velovervejet lyn fra en klar himmel, sagde han til dagbladet.

Læs også Kendt tv-vært: Esben Lunde var en kompetent modstander