Lokalradioer fra Ringkøbing og Mors kæmper om ny DAB-kanal

Under navnet Loud har blandt andet Radio Max fra Ringkøbing og Radio Limfjord fra Bjergby på Mors budt ind på Danmarks nye DAB-kanal.

Lige nu er der tre aktører, der kæmper om pladsen på en ny DAB-kanal. Det er Radio24syv, dk4-Radio og Loud.

Bag kanalen Loud står ni mindre, lokale radiostationer – blandt andet Radio Max i Ringkøbing og Radio Limfjord på Mors, men også en række kulturaktører som Roskilde Festival, Nationalmuseet og Danske Studerendes Fællesråd er med i buddet. Loud vil satse på radio til de unge.

- I starten, der synes jeg, det lød rimelig umuligt, fordi den her DAB-kanal virkede til at være skræddersyet til Radio24syv, men efterhånden, som jeg hørte om planerne, så synes jeg, det lød mere og mere interessant. Jeg tror, vi har noget godt at byde ind med over for lyttere, siger Morten Krarup Nielsen, der er direktør for Radio Max.

Ansøgningsfristen til den nye DAB-kanal udløb i dag klokken 12, men først den 22. oktober offentliggør Radio- og TV-nævnet, hvem der skal have lov til at drive den nye DAB-kanal. Med til kanalen følger 70 millioner kroner i årlig støtte i fire år.

Mere radio fra provinsbyer

Radio Max har selv skudt penge i projektet, og direktøren håber, at hvis Loud vinder udbuddet, så vil der hver uge blive produceret en til to udsendelser fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg tror, vi kan levere noget radio fra nogle provinsbyer i Danmark, som er noget andet end det Radio24Syv leverer i dag. Og så vil Danmark få tre forskellige taleradioer; altså P1, der ikke laver ret meget for unge, Radio4 fra Århus, som vi ikke helt kender endnu, og så Loud, som bliver for de unge, siger Morten Krarup Nielsen.   

Samlet er den økonomiske ramme til DAB-kanalen 280 millioner kroner. Vinderen kan tidligst starte kanalen 1. november og senest 1. juli 2020.

Radio Limfjord og Radio Max er med i et nyt selskab, der ligesom Radio24syv har budt på DAB-kanal.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.