Lokale vil have ændret dødskryds i Lem

En kvinde fra Skjern advarer om et kryds i Lem, der tirsdag kostede tre personer livet.

Tirsdag omkom tre personer i en voldsom trafikulykke i et kryds ved Lem. Og det er ikke  første gang, at der sker ulykker i netop det kryds. 

Lisbeth Rahbek fra Skjern var ude for en lignende ulykke i sommer. 

- Jeg blev virkelig chokeret, da jeg hørte om ulykken I tirsdags. Det er så forfærdeligt, at det er sket igen, siger Lisbeth Rahbek til TV MIDTVEST.

Heldigvis slap Lisbeth Rahbek selv fra ulykken med livet i behold. Det samme gjorde den 47-årige bilist, der torpederede hende bag fra. Ulykken i tirsdags og den i sommer er nærmest identiske, og nu advarer Lisbeth Rahbek om det farlige kryds.

- Man må kunne gøre et eller andet for at gøre det kryds mere sikkert. For der må simpelthen ikke ske flere ulykker nu, siger Lisbeth Rahbek.

Den seneste i en række ulykker

Kommunen har forsøgt at råbe Vejdirektoratet op i årevis. For tirsdagens ulykke på Ringkøbingvej ved Lemvej er blot den seneste i en række færdselsuheld over de seneste år. Dagbladet Ringkøbing-Skjern har lavet følgende optælling:

I 2001 blev to personer indlagt efter to biler stødte sammen i Lem-krydset.

I 2002 var det muligt at køre lige over i krydset, når man kom fra Hanning eller Lem. Den 12. december 2002 blev en 77-årig mand dræbt i et færdselsuheld i krydset. Ifølge Dagbladets oplysninger er krydset efter denne ulykke blevet lavet om, så det ikke længere var muligt at køre lige over.

I 2006 blev en 50-årig mand slået ihjel i et færdselsuheld ved krydset.

I 2009 sendte en ulykke en 46-årig mand i kørestol resten af livet.

Samme år forulykkede en bil efter en biljagt fra politiet. Her kørte føreren af bilen ifølge myndighedernes måling 171 kilometer i timen.

I 2011 gled en lastbil af vejbanen og kørte ind i et træ.

I 2013 kolliderede to biler og røg efterfølgende i grøften.

I 2015 bremser en kvinde op, fordi der er en mølletransport på vejen. Det opdager en bagvedkørende mand ikke, så han kører op bag i kvindens bil.

Sagen om ulykkeskrydset er nu også havnet på transportministerens bord. Det er det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg, der har bedt ministeren om at tage stilling til situationen


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.