Lokale fødevarevirksomheder skaber madmekka ved Borris

Tre vestjyske fødevarevirksomheder går sammen om nyt centrum for kvalitetsfødevarer.

Fødevarepark på vej i Borris
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

En ny fødevarepark ser snart dagens lys i den gamle Velux-fabrik ved Borris. Henover julen er Økogårdene Skjern Enge, Westergaards Hotel i Videbæk og Funkisfood i Tarm gået sammen om at opkøbe den nedlagte fabrik. 

De tre fødevarevirksomheder har etableret selskabet Fødevarepark Skjern Enge, der skal være et nyt centrum for kvalitetsfødevarer.

- Vi vil gerne være en gruppe af fødevarevirksomheder. Når man står alene kan tingene være lidt svære uanset om er en ny eller etableret virksomhed. Vi er stærkere sammen, og derfor vil vi gerne etablere et netværk. Vi har Danmarks største kommuneareal med mange små producenter og iværksættere af fødevarer i høj kvalitet, siger Ronnie Jensen, medindehaver af Funkisfood og direktør for det nye selskab.

Formålet med fødevareparken er at skabe en samarbejdsplatform og et omdrejningscentrum for alle mulige aktiviteter på fødevareområdet.

- Stedet skal være ramme om at producere, ideudvikle og samarbejde lokalt på området for gode fødevarer både for iværksættere og for etablere virksomheder. Lokale råvarer er meget oppe i tiden lige nu, siger Ronnie Jensen.

Fødevarepark Skjern Enge bliver indrettet med produktions-, kontor- og mødefaciliteter, og det bliver også muligt at etablere lager og pakkerum. De første aktiviteter forventes påbegyndt i begyndelsen af 2016.