Lokalbrugsen i Grønbjerg er igen lukningstruet

Lokalbrugsen i Grønbjerg lukker efter al sandsynlighed. Bestyrelsen kan ikke få enderne til at nå sammen. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 

Bestyrelsen for Lokalbrugsen i Grønbjerg har informeret medarbejderne i Lokalbrugsen om, at forretningen sandsynligvis må lukke.

- Vi kan ikke få enderne til at nå sammen. Der kommer øgede omkostninger, og vi kan ikke nå at hæve indtjeningen i takt med de øgede omkostninger. Vi har en stram likviditet, og det gør, at vores råderum bliver for lille, siger bestyrelsesformand Torben Sønderby til Dagbladet. 

Bytte-bytte-bog-købmand. Det er virkeligheden i Brugsen i Grønbjerg efter bilioteket lukkede og bogbussen blev sparet væk.

Drømmer om en rig onkel

Selv om det er lykkedes at øge sidste års omsætning med 280.000 kroner, er Lokalbrugsen alligevel kommet ud af 2016 med et underskud på godt 60.000 kr.

Om butikken lukker skal besluttes på to generalforsamlinger den 22. maj og igen den 6. juni.

- Det er jo ikke sikkert, resten af byen mener det samme som os. Og man kan jo sidde og drømme om, at der kommer en rig onkel. Vi er meget triste over det, men det gik den forkerte vej, selv om vi synes, vi har kæmpet med næb og klør, fortæller Torben Sønderby til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Hvis butikken lukker, så vil det efter alt dømme ske inden sommerferien.  

Allerede i 2011 var butikken truet af lukning.