Løftet pegefinger til sommerhusejere

Ringkøbing-Skjern Kommune og en grundejerforening opfordrer til mådehold i de kreative løsninger blandt byggelystne sommerhusejere.

Det skal være slut med Marmorskærver, kampesten, plastikfacader og høje volde i sommerhusområdet ved Holmsland Klit. I hvert fald hvis det står til kommunen og grundejerforeningerne.

- Vi ser eksempelvis sommerhuse med volde, hvor ønsket om at markere sit skel bliver for voldsamt. Reglerne er egentlig ganske ligetil, og de er der for at skabe er sommerhusområde, der afspejler naturen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern, Ole Kamp (V) i en pressemeddelelse.

De store sommerhusområder fra syd for Bjerrergaard til Vedersø Klit i Nord, er kommet under tiltagende pres fra byggelysten sommerhusejere, der finder på mere og mere kreative arkitektoniske løsninger. Det er nu faldet både kommunen og sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeningerne på Holmsland Klit for brystet. Sammen sender de nu alle sommerhusejere i området en folder, hvori de opfordrer sommerhusejerne til at holde igen med rædslerne.

- Vi kan se, hvordan kravet om nye og større sommerhuse, udfordrer området. Men hvis vi fortsat skal have et attraktivt område, der er Danmarks tredje største turistmagnet, så er vi nødt til at værne om landskabet og naturen, siger formand for sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit, Thue Amstrup-Jørgensen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.