Lodsejere kritiserer kommune

Et digebrud ved Sønder Bork kunne måske have været undgået, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune havde overholdt sine forpligtelser.

Lodsejere ved Sønder Bork kritiserer nu Ringkøbing-Skjern Kommune. Et digebrud lagde lørdag eftermiddag mere end 50 hektar mark under vand. Digebruddet kunne måske have været undgået, hvis Kommunen havde overholdt sine forpligtelser til at skære grøde i Lydum å.

- Vi siger ikke, alt kan forhindres - men vi kunne i hvert fald have mindsket risikoen ganske betydeligt, hvis åen havde været renset bedre op, lyder kritikken fra Niels Jørgen Madsen, landmand og lodsejer i Sønder Bork.

Ekstremt vejr

Ole Kamp, byrådsmedlem for Venstre og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger, at han nu vil have undersøgt, om grøden i Lydum Å er blevet skåret korrekt. Han pointerer, at der er miljømæssige hensyn at tage hensyn til - og så understreger han, at efterårsvejret med enorme mængder regn har været ekstremt.

- Vi er i en situatoin, hvor det har regnet i halvanden måned i træk. Jorden har været fuldstændig mættet af vand, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget. 

Et digebrud lagde lørdag eftermiddags mere end 50 hektar mark under vand. Digebruddet kunne måske have været undgået.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.