Livreddere på plads ved Vestkysten

Mandag er Trygfondens kystlivreddere igen klar til at holde øje med badegæster ved vestkysten.

Mandag blev badesæsonen igen skudt i gang, da Trygfondens livreddere tog plads på strandene i Søndervig og Hvide Sande. De næste otte uger vil livredderne være klar ved strandene fra klokken 11 til 19.

Når solen skinner, giver det travlhed for livredderne, men også når temperaturen er lav, mener TrygFonden, der er nok at lave.

- Vi bruger tiden på at træne rigtig meget. Vi træner med alt vores udstyr, så vi er klar, når der sker noget, siger Theis Kaas Pedersen, der er livredder for TrygFonden i Søndervig.

I 2012 var der tre livreddende aktioner på stranden i Søndervig. I Hvide Sande var der tre livreddende aktioner.

Hør TrygFondens livredder Theis Kaas Pedersen fortælle hvorfor det er vigtigt at livredderne er klar ved Vestkysten:

00:41 Luk video

TrygFondens fem nationale baderåd:

TrygFonden har sammen med Dansk Svømmeunion udviklet fem enkle baderåd, der indeholder de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.

1. Lær at svømme

Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet

Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet

Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende

En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne

Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.