Lille søbjørn født i zoologisk have: Det er kæmpestort

En lille søbjørneunge kom fredag morgen til verden i Jyllands Park Zoo.

Man ved endnu ikke, hvilken køn den lille unge har. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

I weekenden er Jyllands Park Zoo blevet endnu et dyr rigere, da søbjørnen Guela har født en lille unge.

Den kan både se og har tænder, men den kan endnu ikke svømme, og den bor derfor sammen med sin mor indenfor i trygge rammer.

- Når den er cirka 14 dage gammel, så sætter vi en kasse ind med lidt vand i, hvor den skal lære at komme op og ned af kassen. Og når den så er rigtig god til at gebærde sig i kassen, så har vi et mindre bassin, og der begynder den lige så stille at lære det med at bevæge lufferne i vandet, fortæller dyrepasser Janni Poulsen

Der går minimum et par måneder, før ungen kommer ud i det store bassin. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Når ungen er en måned gammel skal den lære at svømme, og når den er rigtigt god til det, så kommer den ud i anlægget, hvor alle kan se den. Janni Poulsen siger, at det minimum vil tage to måneder.

Kæmpestort

For dyrepasseren er det en stor oplevelse at få en lille søbjørneunge.

- Det er kæmpestort. Det er faktisk to år siden, vi sidst fik en. Men der gik moren desværre hen og døde, mens hun havde ungen, så den gik devsærre også tabt. Det er tre år siden, at Guela blev mor, og nu har hun så fået en ny i år. Så det er super fedt, siger Janni Poulsen.

Gueva er Jyllands Park Zoos ældste bøbjørnehun. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hun fortæller, at Guela har fået tre levende unger, og at hun er en beskyttende mor. Zoo fik sidste år en ny hun, som de håber, bliver mor til næste år.

Søbjørneungen har ikke fået noget navn, da den ikke har fået sit køn bestemt endnu. Så den officielle dåb må lige vente nogle uger.

00:58

Hør og se meget mere med den lille unge her.

Luk video