Lille skole vinder skolekrig

Stauning skole er gået på hugst i Skjern efter flere børn.

I løbet af dette skoleår er det samlede elevtal i 0. og 1. klasse øget med 9 elever.Skjern, som ellers har 3 skoler, har måttet se 8 elever søge til landsbyens skole.

Stauning-offensiv

Stauning Skoles Støtteforening er gået offensivt til værks og har klistret plakater op rundt i byen og annonceret i ugeavisen, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern. Skolelederen for Kirkeskolen i Skjern bryder sig ikke om skolekrigen.

  - Jeg undrer mig over skolens aggressive fremfærd, som ikke ligger indenfor rammerne for det gode samarbejde mellem folkeskoler. Men det er selvfølgelig forældrenes valg, om de vil lade sig påvirke af den måde at kapre elever på, siger skoleleder Flemming Libner til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Afviser kritik

I Stauning har formanden for den lokale skoles støtteforening svært ved at forstå kritikken.

 - Vi har frit skolevalg, og derfor findes skoledistrikterne vel i grunden ikke længere. Det er op til forældrene at tage valget. Vi har bare valgt at oplyse om vores skole, og hvad den tilbyder, siger formand Mark Sørensen og fortsætter:

 - Nu har vi bare en tæskegod skole, og den vil vi kæmpe for. Vi er vant til herude, at vil man ændre ting, så skal man selv gøre det, for der kommer ikke nogen ovenfra og hjælper, siger han til Ringkøbing Skjern Dagblad.