Lem-krydset: Sæt ekstra følgevogn ind

Særtransporter fra Vestas fabrik i Lem har to gange på et halvt år indirekte været årsag til ulykker i Lemkrydset. Nu foreslår lokale ekstra følgevogn

Inden for et halvt år er der sket to ulykker i et kryds mellem Ringkøbing og Skjern i forbindelse med vingetransporter fra Vestasfabrikken i Lem.

Den seneste ulykke i starten af januar kostede tre mennesker livet. Her holdt flere bilister tilbage, da en særtransport skulle ud på hovedvej 28. Det overså en lastbilchauffør formentlig, han bragede i hvert fald ind i rækken af biler.

For et halvt år siden blev Lisbeth Rahbekfra Skjern i sin bil torpederet bagfra i krydset i en lignende ulykke. Heldigvis skete der kun materielle skader. Nu kæmper hun og hendes mand for at få sikret stedet bedre.

- Menneskeliv er vigtigere end vindmøller. De er simpelthen nødt til at gøre noget, siger Lisbeth Rahbek med henvisning til at myndighederne omkring krydset samt Vestas skal handle nu.

Arbejder på en permanent løsning
Og noget er der ved at ske. I torsdags blev Ringkøbing-Skjern Kommune og Vejdirektoratet enige om at kigge på muligheden for at lave en såkaldt shunt - en parallelvej, udelukkende til brug for de mange særtransporter. Ægteparret Rahbek synes, det lyder som en god løsning, men frygter at der går for lang tid, inden en sådan løsning er klar.  

- Altså vi synes jo bare, at der skal ske noget nu og her. Vi er jo nok heldige, hvis det sker inden for et halvt år til et år. Der kan jo ske mange ulykker i den tid, siger Lisbeth Rahbek.

Derfor foreslår hun og hendes mand at der bliver indsat en ekstra følgevogn i forbindelse med særtransporterne. Den ekstra bil skal holde på toppen af bakken, lige før krydset, så bilister i god tid har mulighed for at se, når trafikken er standset på grund af særtransporterne.

Både Ringkøbing-Skjern Kommune og Vestas er umiddelbart positive overfor forslaget.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.