Landsbyer vil tiltrække nye borgere

Fire landsbyer i det vestjyske vil tiltrække flere borgere. Derfor holder de i dag ’Åbne Landsbyer’.

Skøn natur, masser af luft, børnehaver og skoler. Borgerne i fire byer i det vestjyske mener, at de har meget at byde på. Og det vil de gerne dele med endnu flere borgere. Derfor holder de i dag ’Åbne landsbyer’, hvor eventuelle tilflyttere kan komme og høre om området.

- Vi vil vise, hvor skønt et område vi har her. Her er mange fritidsmuligheder, dejlige huse både i byerne og på landet og gode institutioner, siger Kees Kastelijn, der er talsmand for ’Åbne Landsbyer’.

Byerne, der er en del af dagens projekt, er Sdr. Vium, Hemmet, Lyne og Bork. I byerne vil virksomheder og foreninger holde dørene åbne, så nysgerrige kan komme forbi til en snak. I alle fire byer vil der stå guider klar til at vise rundt og svare på spørgsmål.

For at de besøgende kan komme rundt og besøge alle fire byer, er der blevet sat en dobbeltdækkerbus ind. Her er der en lokal guide med, som kan fortælle om de mange seværdigheder i byerne og på landet.

- Vi håber, vi kan skabe en øget bosætning. Simpelthen at få flere til at flytte her til, siger Kees Kastelijn.

Få tomme huse

Projektet har allerede mødt stor interesse. Ifølge talsmanden har der været omkring 120 mennesker til stede i dag. Mange af dem er lokale, der også støtter op om projektet. De vil også gerne have flere tilflyttere til området.  

Men selvom byerne gerne vil have flere medborgere, er det altså ikke, fordi der står mange tomme huse.

- Vi har forbavsende få huse til salg. Vi vil bare gerne gøre en indsats for at vise folk, hvilke fordele der er at bo på landet. Herude kan man eksempelvis få et stort hus med masser af plads og have, siger Kees Kastelijn.

De fire byer går under den fælles paraply "Bedst mod West".  


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.