Landmænd og naturfolk i konfrontation

Striden om Værn-egnene ved Ringkøbing Fjord når Nye højder

Landmænd og naturforkæmpere er i daglig konfrontation om fredningen af Værnengene ved Ringkøbing Fjord. Landmændene skærpede konflikten, da de i torsdag pløjede  eng-stykker op. De er nu anmeldt til myndigheder af naturfredningsfolk, der overvåger landmændenes gøren og laden.

Tage Madsen fra Danmarks Naturfredningsforening har inspiceret jorden efter pløjningerne ved værnengene.

 -Jeg synes, det er en vederstyggelighed på almindeligt letforståeligt sprog, fordi det skulle have ligget som et græsningsareal. Man ødelægger naturen. Jeg synes, det er en høj grad af provokation, at man går ud og laver sådan en oppløjning som den her, at man føler sig foranlediget til det er en klar til demonstration, det vil jeg kalde en pløjekampagne, siger Tage Madsen fra Danmarks Naturfredningsforening lokalafdeling i Ringkjøbing Skjern.

I alt kørte der fem traktorer og pløjede på samme mark. En af dem, der var med til at pløje, er landmand Niels Jørgen Madsen.

-Det var fordi, der bliver kigget af os uafbrudt, når der er en enkelt, der kører herude, så synes vi, vi ville gøre det sammen, forklarer Niels Jørgen Madsen. 

Selvom Tage Hansen står med naturbeskytteloven i hånden, så fortsætter landmændene. Hertil siger landmand Niels Jørgen Madsen. 

 -Vi har et ansvar for at skulle leje jorden ud, vi har et ansvar for, at naturen bliver passet og plejet herude. Det har vi gjort i over 200 år, og det føler vi egentlig, vi er supergode til, sagt i alt beskedenhed. Og hvorfor man så vil ændre ekstremt meget af det, det er en farlig spøg, man er i gang med, siger Niels Jørgen Madsen 

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ole Kamp, kan i dag ikke svare på, hvem der har ret.