Landboformand: Miljøminister skaber splid

Formanden for Vestjysk landboforening, Søren Christensen, beskylder miljøministeren for at skabe splid i landbruget ved at tillade øko-bønder at gøde naturområder, som andre ikke må gøde.

I arbejdet med regerings Naturplan Danmark lægger regeringen op til, at økologiske landmænd gerne må gøde naturområder, de såkaldte §3 områder, imens konventionelle landbrug ikke må. Det får formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen til at kritisere ministeren, skriver Landbrugsavisen.

- Det er utroværdig politik og en fuldkommen ugennemtænkt skævert, der skaber splid. Det er helt urimeligt at gøre så markant forskel på landmænd, Søren Christensen.

Regeringen vil fremme økologien

Under behandlingen af Naturplan Danmark i Folketinget, har der været stillet spørgsmål. Og miljøminister Kirsten Brosbøl indrømmer da også, at der ikke er fagligt belæg for tiltaget.

- Undtagelsen er ikke begrundet i naturfaglige hensyn, men alene hensynet til regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i 2020, hedder det i ministerens svar på udvalgsspørgsmål fra Pia Agersteen, skriver Landbrugsavisen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.