Landbobank opjusterer igen

Ringkjøbing Landbobank har gjort det igen. Halvårsregnskabet viser fremgang og resultater helt i top.

Ringkjøbing Landbobank har i første halvår af 2014 vist fortsat fremgang og flotte resultater. Og det glæder direktøren.

- Man er jo altid lidt forbeholden med, om successen kan fortsætte, for 2013 var et fantastisk godt år for Ringkjøbing Landbobank. Men det har holdt ved og endda lidt til her i 2014's første halvår, og vi tror rent faktisk på, at det også kan holde ved i det næstkommende halve år, Så vi er lidt optimistiske, siger administrerende direktør John Fisker.

Samlet set forrenter banken sin egenkapital med 23 procent, hvilket er blandt de højeste niveauer blandt banker generelt. Bankens basisresultat steg med 20 procent til 277 mio. kr.

Banken opjusterer sine forventninger til hele årets resultat fra de tidligere udmeldte 410 til 460 mio. kr. til nu at være mellem 460 til 510 mio. kr.

Kunderne strømmer til

Ringkjøbing Landbobanks store succes skal blandt andet findes i deres store succes med at forvalte formuer for private kunder. Og ikke mindst den store kundetilgang har været med til at skabe gode vilkår for banken. Sidste halvårs kundetilgang er faktisk den største i bankens historie.

- Vi havde jo gode forventninger til året, men det er alligevel kommet bag på os, at det er gået SÅ godt med kundetilvæksten og de nye forretninger, siger Ringkjøbing Landbobanks administrerende direktør, John Fisker til TV MIDTVEST.

For succesen har krævet udvidelse. I Nordsjælland har banken i længere tid haft en filial i Holte, og i første halvår af 2014 åbnede den vestjyske bank endnu en afdeling for private banking i Aarhus.

Fortsætter offensiven

- Vi har været meget offensive i det sidste tre år, og det er jo delvist det, vi ser resultaterne af nu her og nogle af de parametre vi henter kunder på, er tillid, højt kompetenceniveau, tilgængelighed og så er det faktisk hurtige beslutninger.

John Fisker oplyser, at Ringkjøbing Landbobanks plan er at gøre mere af det samme i fremtiden. Banken har derfor ikke nu og her planer om at kaste sig ud i nye områder eller nicher.

- Det er tiden ikke til. Vi tror i stedet på, at vi kan forbedre os indenfor det, vi allerede er rigtig gode til, således at vi kan blive større i Midt - og Vestjylland, lyder det fra John Fisker til TV MIDTVEST.

Se her, hvorfor administrerende direktør, John Fisker, er nervøs på trods af flot regnskab:

00:32 Luk video