Landbobank og medarbejder igen frifundet for kursfusk

Ringkjøbing Landbobank og en af bankens medarbejdere er endnu en gang frifundet i Landsretten i sag om tiltale for medvirken til kursmanipulation.

Torsdag er Ringkjøbing Landbobank samt en af bankens medarbejdere enstemmigt blevet frifundet for medvirken til kursmanipulation ved Vestre Landsret i Viborg. Det oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med Vestre Landsrets frifindelse, der både bekræfter Byrettens dom, Landsrettens tidligere afgørelse samt den vurdering, vi har haft af sagen fra første færd. Vi tager afgørelsen om den manglende underretning til efterretning, lyder det i meddelelsen. 

Sagen handlede om en handel til 30.000 kr. slutningen af 2011. Ifølge bagmandspolitiet fik transaktionerne kursen på en virksomhedsobligation til at stige kunstigt. Kunden profiterede ved stigningen, da hans værdier efter bagmandspolitiets opfattelse blev mere end tyve gange mere værd og nåede et beløb på 13 millioner kroner.

Sagen har tidligere været i både byretten og landsretten. Højesteret ophævede landsrettens afgørelse på grund af forkert retsanvendelse, og sagen har nu været til fornyet behandling ved Vestre Landsret.

Ringkjøbing Landbobank og medarbejderen har fået en bøde på henholdsvis 25.000 og 10.000 kr. for at have overtrådt underretningspligten til Finanstilsynet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.