Kystdirektoratet anmeldt til politiet

Opfinderen Poul Jakobsen vil ikke finde sig i, at Kystinspektoratet vil fjerne de drænrør han har monteret ved kysten ved Hvide Sande. OPDATERET: Kystdirektoratet har nu til gengæld anmeldt Poul Jakobsen til politiet, for at nedgrave nye drænrør.

Hærværk. Sådan beskriver Poul Jakobsen fra Skagen det arbejde, som Kystdirektoratet i dag planlægger at påbegynde ved kysten ved Hvide Sande.

I 2005 stod Poul Jakobsens firma Skagen Innovations Center for at nedgrave en række drænrør, der skulle beskytte kysten, så den ikke blev ædt af havet. Men undersøgelser har vist, at de ikke har en tilstrækkelig effekt, og nu vil Kystdirektoratet grave rørerne op.

Vil nedgrave fjernede rør igen

Men nu har Poul Jakobsen anmeldt Kystdirektoratet til politiet for hærværk, og vil på den måde forsøge at stoppe Kystdirektoratets arbejde. Samtidig vil Poul Jakobsen i dag gå igang med at halvårsrenorvere rørerne. Han fortæller, at eventuelle fjernede rør vil blive nedgravet igen.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter at de har modtaget anmeldelsen, og nu skal igang med at undersøge sagen. De har ikke planer om at stoppe Kystdirektoratets arbejde.

- Men det er klart, at hvis de står og kriges derude, så må vi ud og skille dem ad, siger Irvin Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi i Ringkøbing.

Opdateret ca. 18:50:

Kystdirektoratet har nu anmeldt Poul Jakobsen til politiet for ulovligt at nedgrave nye rør i kysten.

Se indslag om den dramatiske dag ved kysten herunder:

19DraenRoer.transfer