Kutter fra Hvide Sande sunket

To fiskere måtte natten til tirsdag reddes af en anden kutter fra Hvide Sande, da deres fartøj sank.

Fiskekutteren Actinia fra Hvide Sande begyndte natten til tirsdag at tage vand ind i maskinrummet, og herefter gik det hurtigt. Strømmen gik, og dermed fungerede nødpumperne ikke.

Heldigvis lå en anden fiskekutter fra Hvide Sande i området. Kutteren Merano tog Actinia på slæb, og forsøgte at slæbe den ind i havn.

Livsværk forsvandt i havet

Men der gik ikke mere end en halv time før det stod klart, at kutteren ikke stod til at redde. De to fiskere sprang i redningsflåden, og blev samlet op af Merano. Herfra kunne de se det sidste af deres kutter forsvinde i havet.

- Det er at se sit eget livsværk forsvinde for åben skærm. Det man har brugt 10 år af sit liv på at bygge op, at det synker, det er da ikke noget behageligt syn. Det ville jeg gerne have været fri for, siger en træt Peter Nielsen, der kun har sovet en time i nat.

Brugte natten på havet

De to fiskere blev samlet op af Merano, og herfra kunne de se deres kutter gå ned. Fiskerne brugte resten af natten på at bjærge trawl og vraggods fra den sunkne kutter. Først klokken 04.30 var de i havn i Hvide Sande.

- Nu skal vi lige have det her lidt på afstand, og så må vi se, hvad tiden den bringer. Det er lidt for tidligt at spå om nu, siger Peter Nielsen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.