Kunderne tørlægger Stauning Whisky

Nyheden om, at en engelsk spiritusgigant investerer 100 millioner kroner i det vestjyske whiskydestilleri har hurtigt tømt lagrene.

Har du planer om at købe en flaske eksklusiv whisky fra Stauning her til jul, så kan du godt glemme det. Fra Stauning Whisky og en stribe forhandlere lyder det nemlig, at alt er udsolgt. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det gik vanvittig stærkt, så vi har måttet henvise vores kunder til Brugsen i Stauning, siger medejer og kommende administrerende direktør Lasse Vesterby fra Stauning Whisky, der glæder sig over den store interesse for whiskyen, til Dagbladet.

Destilleriet havde 1.000 flasker klar til salg, og de blev revet væk i løbet af tre dage. 

Lageret blev tømt i rekordfart

For to uger siden blev det offentliggjort, at det engelske firma Diageo, der er verdens største producent af øl, vin og spiritus, investerer 100 millioner kroner i det lille danske destilleri ved Ringkøbing Fjord. Siden er lagrene blevet tømt i rekordfart. 

Hos Vild Med Vin i Holstebro, der er Danmarks største online vinbutik, røg det meste af julelageret på 100 flasker.

- Jeg havde ikke selv hørt om investeringen, da jeg kunne se, at det gik amok med bestillingerne i vores netbutik. Jeg var overbevist om, at vi havde rigeligt til julehandlen. Men vi fik pludselig kunder i England, som kun ville have den vestjyske whisky, siger indehaver Peter H. Pedersen til dagbladet.

Tidligere på ugen blev den sidste flaske også solgt i Brugsen i Stauning. Her tog det 14 dage at sælge de 100 flasker, der var på lager.

De whiskyhungrende kunderne må derfor væbne sig med tålmodighed, for der kommer først nye leverancer fra Stauning til foråret.