Kunder kunne ikke finde købmandsbutik: Nu stiger salget til 16-18 millioner

Den lokale Dagli’ Brugs i Hemmet er flyttet, og det har givet flere kunder, flere varer over disken og en øget omsætning.

I mange byer rundt omkring i landet må de lokale købmandsbutikker lukke en efter en. I Hemmet sydvest for Skjern var den lokale Dagli’ Brugs på vej mod samme skæbne, men det har ændret sig gevaldigt i den gode retning.

For her er butikken flyttet til nye lokaler tættere på hovedvejen i håb om, at det ville lokke flere kunder til og øge omsætningen.

Det er mildest talt lykkes.

- Allerede på dag et kunne vi jo se en forskel, hvor vi faktisk har en butik nu, hvor væksten er to til tre gange i forhold til før. Så det er jo helt eminent, siger Allan Knudsen, der er direktør i Nørre Nebel og omegns brugsforening.

Tidligere lå butikken længere væk fra hovedvejen, hvor mange havde svært ved at finde den.

- Det er så tydeligt. Nu har vi stået her i fem-ti minutter, og vi har ikke set et menneske. Kommer vi op til vejen, så kører det hele tiden. Så det er jo så markant, som noget kan være, siger Allan Knudsen.

Lange køer i ny butik

Inde i butikken kan den nye placering også mærkes.

Her sidder Ulla Bloch Jensen bag kassen, og hun kan specielt om eftermiddagen mærke en markant forskel på antallet af kunder.

- Det er fuldstændig fantastisk. Vi havde ikke regnet med, at det ville blive så vildt. Der er sådan, at der er kø helt ned til den anden ende over eftermiddagen. Så mange folk er der, siger hun.

Hvis de i andre købmandsbutikker også vil opleve de samme, lange køer, har Ulla Bloch Jensen et helt bestemt råd.

- Jeg synes da, at de skal gøre det samme i andre små landsbyer – at få det ud til hovedvejene, hvis det kan lade sig gøre.

16-18 millioner

Flere kunder i butikken har øget omsætningen gevaldigt for Hemmets Dagli’ Brugs.

Det bekræfter Allan Knudsen.

- Ved at flytte den derop går vi fra en butik, der solgte for godt syv millioner til at, hvis vi er rigtig heldige, så rammer vi 16-18 millioner.

Med den nye butik er også fulgt mange flere biler på parkeringspladsen.

Der er kommet så mange, at der nu er rift om pladserne.

- Ja, det må man sige. Nogle gange tænker vi på, om vi har bygget den lidt for lille. Det er jo meget tankevækkende, at beliggenheden betyder så meget – at synligheden betyder så meget, siger Allan Knudsen.

- Så må vi se på, om vi er nødt til at lave det om på et tidspunkt, fordi succesen er for stor.

Butikken er nemlig flyttet i nye lokaler tæt på hovedvejen. Brugsforeningen håbede, at det ville lokke flere kunder til og give en øget omsætning. Og nu er håb blevet til virkelighed:

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.