Kühnau om akutbiler: Akutlægebil vil give den største tryghed

En akutlægebil kan være på vej til at tage over for akutbilerne i Ringkøbing og Tarm.

Akutbilerne i Ringkøbing og Tarm kan blive erstattet med en akutlægebil. I dag er akutbilerne kun bemandet med en anæstesisygeplejerske, der kan hjælpe med det mest basale, indtil akutlægebilen når frem fra Herning eller Holstebro. Men i fremtiden kan Ringkøbing-Skjern Kommune blive dækket af den tiende akutlægebil i Region Midt.

quoteDet er jo det bedste vi kan opnå i situationen. At vi får akutlægebil nummer 10 til at erstatte akutbilerne.

John G. Christensen, regionrådsmedlem, Region Midtjylland

- Jeg tror samlet set, at det vil give en større tryghed på området, fordi akutlægebilen er den bil, vi kender i resten af regionen. En bil, som vi har stor succes med, som redder liv og giver maksimal tryghed for borgerne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Regionspolitikerne er i disse dage i gang med at behandle et spareforslag, der vil fjerne de tre akutbiler i Ringkøbing, Tarm og Skive. I første omgang var ideen, at opgradere de lokale ambulancer i disse byer med en paramediciner.

Socialdemokraten John G. Christensen fra Ringkøbing og hans partifælle, regionsrådsformand Anders Kühnau, er nu kommet i stedet kommet på en anden idé.

De har sammen brygget idéen om at erstatte akutbilerne i Tarm og Ringkøbing med en akutlægebil, der med en læge ombord kan forestå en del flere funktioner, når det gælder livreddende hjælp end de nuværende akutbiler.

- Det er jo det bedste vi kan opnå i situationen. At vi får akutlægebil nummer 10 til at erstatte akutbilerne. Når det her går i beslutningsfasen, så håber jeg virkeligt, at det ender sådan. Det er et bytte, vi er klar på, siger John G. Christensen.

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.