Kræmmere vil ikke have kasseapparater

De foregående to onsdage har SKAT huseret på onsdagsmarkedet i Tarm. De vil have, at kræmmerne registrerer alt hvad de sælger. Og det synes kræmmerne er noget pjat.

Hver onsdag i juli og august er der kræmmermarked i Tarm. Sådan har det været længe. Men de foregående to onsdage har der været uønskede gæster, hvis man spørger kræmmerne. SKAT har nemlig sendt to folk afsted for at kontrollere, at kræmmerne lever op til reglerne. Og reglerne påbyder kræmmerne at registrere og indberette alt hvad de sælger. Den letteste måde at gøre det på, er ved at installere et kasseapparat. Men det er ikke let.

- Vi står på en mark uden strøm og så mener de, vi skal sætte kasseapparater op. Vi står her i tre timer, det er jo ikke ligefrem titusindvis af kroner, vi sælger for, så det er at skyde gråspurve med kanoner, siger Birger Jensen fra Middelfart til Jyske Vestkysten.

Derfor må kræmmerne lave håndskrevne fakturaer. Det betyder, at de må ligge inde med bunker af lapper papir.

- Jeg syns, det er lidt noget pjat, at Skat bruger to mand på det. De skulle hellere gå efter nogle af de store virksomheder, hvor der virkelig er noget at hente, siger Birger Jensen fra Middelfart.