Kondiløber forhindrede stor skovbrand

Skovgæster lavede selv bål og shelter. Det er en meget dårlig idé, siger indsatsleder.

En mindre brand i en plantage ved Nr. Viumvej nær Videbæk kunne søndag middag have udviklet sig til noget langt mere alvorligt, hvis det ikke havde været for en kondiløber, der tilfældigvis kom forbi og slog alarm. 

Indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen, fortæller, at branden opstod et sted, hvor nogle unge mennesker tilsyneladende havde overnattet i skoven.

- Vi fandt et hjemmelavet shelter og 50 tomme øldåser på stedet. De havde lavet et bål ved at grave ned i skovbunden og så forsøgt at slukke det igen. Men gløderne lå i skovbunden og ulmede og til sidst fik det godt fat. Til alt held kom der en kondiløber forbi - ellers kunne vi hurtigt have en helt anden situation, siger indsatslederen.

Det lykkedes brandfolkene at begrænse skaderne til nogle få kvadratmeter afsvedet skovbund. 

- Kommunen har etableret mange fine bål- og sheltersteder rundt omkring i skovene, og dem skal man altså bruge i stedet for at lave sine egne bålsteder. Selv om skovbunden er ved at blive grøn, er der stadigvæk knastørt, når man bare kommer nogle få centimeter ned i jorden, siger Peter Kristensen.