Kommunen forsøger igen igen: - Vindmøllerne skal længere ud på havet

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune gør endnu et forsøg på at få politikerne på Christiansborg til at flytte de kommende kystnære havvindmøller længere ud på havet.

Energiklagenævnet har bedt om en ny VVM redegørelse, og det skaber fornyet håb i Ringkøbing-Skjern Kommune, som igennem lang tid har forsøgt at få de kommende kystnære havvindmøller ud for Holmslands Klit længere ud på havet.

På et byrådsmøde tirsdag aften vedtog et enigt byråd, at kommunen endnu engang sender et brev til alle folketings-partierne med et ønske om, at møllerne bliver flyttet længere ud på havet.

quoteVi ser, der måske kan være et vindue, hvor vi kan gøre opmærksomme på, at vi fortsat ønsker, de møller skal længere ud.

Hans Østergaard, Borgmester, Venstre, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Når vores forsøg kommer nu, så er det også med baggrund i, at VVM-redegørelsen er blevet tilbagevist, og der skal udarbejdes et tillæg til den. Det er nok det, der gør, at vi ser, der måske kan være et vindue, hvor vi kan gøre opmærksomme på, at vi fortsat ønsker, de møller skal længere ud, siger Hans Østergaard, Borgmester, Venstre, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Som det ser ud nu, skal de møller, der er tættest på land, placeres fire kilometer fra kysten, mens møllerne længst væk kommer 10 kilometer ud i havet.

- Vi vil gerne have dem så langt ud som overhovedet mulig, siger borgmesteren.

Vi bor her – vi har ret til at forsøge igen

Det var byrådsmedlemmet Lennart Qvist, der, forud for dagens byrådsmøde, havde bedt om at de kystnære møller kom på dagsordenen.

quoteDet er os, der får de største følgevirkninger, så derfor synes jeg absolut ikke, vi skal blande os udenom.

Lennart Qvist, byrådsmedlem og løsgænger, Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er os, der bor her i området, og det er os, der får de største følgevirkninger, så derfor synes jeg absolut ikke, vi skal blande os udenom. Jeg synes netop, vi har en pligt til at gå aktivt ind i det her, siger Lennart Qvist, byrådsmedlem og løsgænger, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vesterhav Syd kommer ifølge planen til at indeholde 20 kystnære vindmøller.