Kommune vil forbedre østeuropæeres dansk

Mange østeuropæere i Ringkøbing-Skjern Kommune er for dårlige til dansk. Det vil kommunen ændre på, så de kan klare sig på arbejdsmarkedet.

En stor del af østeuropæerne i Ringkøbing-Skjern Kommune mangler papirer på uddannelser og har store problemer med det danske sprog.

Dermed mangler mange de nødvendige kompetencer for at klare sig på det danske arbejdsmarked.

- Det er en stor barriere for at skifte retning. Man kan jo godt komme ind i landbruget og arbejde der i mange år, men hvis man så vil skifte, så er det næsten umuligt at komme videre, fortæller Hans Uhd, som er udviklingschef for Skjern Tekniske Skole.

quoteDet er et meget vigtigt første trin til at få succes og blive implementeret i arbejdspladsen.

Claus Arberg, Formand for Dansk Industri, Midt Vest.

Det skal der nu laves om på, og med en uddannelsesmesse for netop østeuropæere tog en række uddannelsesinstitutioner og kommunens jobcenter lørdag første skridt med en uddannelsesmesse. Den bliver hilst velkommen i Dansk Industris lokalafdeling.

- Vi har i mange sammenhænge brug for arbejdskraft, og meget af den arbejdskraft,  vi netop kan få fra Østeuropa, er jo ofte dygtig arbejdskraft, som godt kan gøre sig i virksomheden, bare vi kan få dem integreret, siger Claus Arberg, formand for Dansk Industri, Midt Vest.

Og i den proces spiller sproget en stor rolle, siger han:

- Det er et meget vigtigt første trin til at få succes og blive implementeret i arbejdspladsen.

Dagens uddannelsesmesse havde mellem 40 og 50 besøgende. To af dem gik derfra med en plan for fremtiden.

Se tv-indslaget om uddannelsesmessen her.