Kommune tillader gaderæs i industrikvarter

Foreningen Racedays har indgået en aftale med Ringkøbing-Skjern Kommune om at bruge en vej i et industrikvarter til lovligt gaderæs.

Foreningen Racedays.dk skriver på deres facebookside, at der er indgået et samarbejde mellem foreningen, kommunen og Skjerns unge med henblik på at lave lovlige gaderæs-arrangementer.

Samarbejdet består i, at Ringkøbing-Skjern Kommune opfører en permanent bane med autoværn på Ferrodanvej i Skjern, hvor der kan afholdes op til fem arrangementer i 2015. Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ole Kamp (V) bekræfter aftalen:

- Der stor politisk opbakning til dette samarbejde. Jeg synes, det er en god måde og et godt forsøg på at løse et stort problem i Skjerns gader, siger han.

Arrangementerne skal afhjælpe tidligere problemer med, at der bliver afholdt samlinger af biler og unge mennesker, som kører ulovligt gaderæs i byens gader, hvor de er til stor fare for borgere og andre trafikanter.

- Samtidig vil vi være med til at højne trafiksikkerheden, da der nu kommer et lovligt alternativ til det ulovlige, skriver foreningen i pressemeddelelsen, og henviser til en lignende løsning med Aalborg Kommune, hvor Danmarks første permanente streetrace-bane sidste år blev etableret i Nørresundby.

Banen består en asfalteret vejstrækning på 500 meter, hvor der er sat autoværn op i start- og tilskuerområdet. Det er med baggrund i erfaringerne fra Aalborg-modellen at banen i Ringkøbing-Skjern kommune bliver etableret. Banen forventes at stå klar i juli/august måned, og kommunens udgifter til banen bliver omkring 30.000 kroner.

- De unge mister ikke lysten til at køre gaderæs, bare fordi de ikke må. De skal naturligvis have lov til at være her, men det dur jo ikke, at de kører rundt på steder, hvor de er til fare for trafikken, så derfor er det glædeligt, at vi har fundet et sted, hvor de kan få lov til at køre lovligt og under kontrollerede forhold, siger Ole Kamp.

Kommende arrangementer skal godkendes af Politiet og er omfattet af et regelsæt, der fremmer sikkerheden. Eksempelvis stiller foreningen Racedays krav om, at kørerne altid skal have styrhjelm på. Der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet.

Se indslag fra september 2014 om det ulovlige gaderæs i Skjern:

Beboerne er trætte af hasarderet kørsel i byen

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.