Kommune lokker lægestuderende med bolig og bil

Ringkøbing-Skjern kommune forsøger at lokke unge lægestuderende til kommunen med gratis bolig, bil og cykel.

Lægemangel er et kendt problem i Vestjylland, og i Ringkøbing Skjern Kommune gør de nu alt for at charmere de unge lægestuderende fra storbyerne til vestkysten.

quoteJeg havde ikke valgt Ringkøbing-Skjern, hvis jeg ikke havde været herude

Simon Nasari, medicinstuderende

I et nyt projekt stiller de bolig, bil og cykel til rådighed for studerende, som til gengæld kommer en tur i praktik i kommunen.

- Vi er i en situation, hvor vi mangler læger, og vi ved, at vi kommer til at mangle endnu flere. Når vi ser på de kommende år, ved vi, at vi har nogle læger, der snart søger mod pensionsalderen – så med tiden bliver udfordringerne større, siger Lennart Quist, formand, Social- og sundhedsudvalget, Venstre Ringkøbing Skjern Kommune.

Kommunen har i alt ni medicinstuderende på besøg i kommunen.

Tilbuddet hjælper

I lægehuset i Videbæk er Simon Nasari for tiden i praktik. Han er en af de ni studerende, som kommunen har lokket til, og det har afhjulpet et par fordomme eller to.

- Jeg synes ikke, det har været så slemt, som man har hørt nogle gange. Man hører, at tingene går meget langsomt, og at der knap nok er internet – og alle de der fordomme om Vestjylland, siger Simon Nasari.

Og det virker til, at Simon Nasari har taget lidt af den vestjyske attitude til sig. Han overdriver i hvert fald ikke, når han siger, det ikke har været så slemt.

Faktisk har han valgt at tage det næste år af hans uddannelse i kommunen.

- Jeg havde ikke valgt Ringkøbing-Skjern, hvis jeg ikke havde været herude, siger han.

Foruden bolig, bil og cykel er de studerende også blevet forkælet med byvandring, segway-tur og whiskeysmagning.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.