Kommune inddraget i sag om butikstyveri

De sociale myndigheder i Ringkøbing-Skjern kommune er blevet inddraget i en sag om butikstyveri. Kommunen passer lige nu fem børn fra Montenegro, mens forældrenes skæbner bliver afgjort.

Onsdag eftermiddag omkring klokken 16, blev et montenegrinsk par anholdt for butikstyveri, da de var i færd med at stjæle tøj fra tøjbutikken ”Hos Søren” i Vestergade i Lemvig. Parret, en 37-årig kvinde og en 47-årig mand, blev snuppet for et simpelt butikstyveri, men fokus blev hurtigt rettet mod noget helt andet.

- Parret er bosat i Tyskland, men har lejet et sommerhus omkring Ringkøbing. Da vi kommer ud til det lejede sommerhus, finder vi fem børn i alderen fra spæd til teenager samt en hund, som er helt alene hjemme, siger Anders Olesen, Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Fem børn overladt til kommunen
Politiet ved ikke noget om, hvor længe børnene har opholdt sig alene i sommerhuset, men det blev hurtigt slået fast, at de fem børn skulle overdrages til de sociale myndigheder i kommunen, imens forældrenes fremtid bliver afgjort.

- Lige nu bliver børnene passet af en repræsentant fra Ringkøbing-Skjern Kommune, mens det bliver afgjort, hvad der videre skal ske med familien. Vi venter på en afgørelse om, om forældrene skal fremstilles i grundlovsforhør og eventuelt udvises af Danmark. Børnene har det godt, men det er klart, at de sikkert har savnet deres forældre, siger Anders Olesen, Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har en mistanke om, at det montenegrinske par står bag flere tyverier i området.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.