Kommune har succes med at invitere tilflyttere på fællesspisning

I Ringkøbing-Skjern Kommune kræser man om tilflytterne og inviterer dem på aftensmad.

Det kan være svært at få folk til at slå sig ned på vestkysten. Det ved de i Ringkøbing-Skjern - så kommunen gør noget ekstra for dem, der vælger at flytte til området. De seneste år har kommunen flere gange om året inviteret på fællesspisning, og det vælger mange tilflyttere at tage imod. 

Thea og Mogens Skou er to af af de 23 tilflyttere som denne gang har taget imod kommunens indbydelse til aftensmad. 

- Jeg synes, at det er flot. Og det kan måske også være med til at styrke netværket, siger Mogens Skou.

Parret har haft sommerhus i Klegod i over 40 år. I marts solgte de huset i Jelling og bor her nu året rundt. 

- Vi har ikke fortrudt en eneste dag. Der er jo en fantastisk natur, der er frisk luft og der er ro. Det er paradis på jord, lyder det fra Thea Skou. 

Men det kniber alligevel lidt med at lokke nye indbyggerne til området. Siden 2014 har kun 122 flere bosat sig i Ringkøbing-Skjern kommune, end der er flyttet herfra.  

- Det er for at række ud og sige. Rigtig hjertelig velkommen. Det har været en politisk satsning gennem de seneste å, at vi vil gerne øge bosætningen og så skylder vi at tage rigtig godt imod de folk, som flytter hertil, siger Kristian Andersen (KD), der er 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Noget af det, der betyder noget, det er relationen til andre mennesker og hurtigt at få en oplevelse af, at jeg er velkommen her, fastslår han.

Denne gang er det tilflyttere til Hvide Sande, Kloster, og Stadil-Vedersø, der er inviteret til spisning. For Mogens og Thea Skou har aftenen været en succes.

- Vi har da talt med nogle søde mennesker, så nu må fremtiden jo vise, hvad den byder på, siger Mogens Skou. 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.