Kommende pensionist på jobkursus

John Andersen fra Vorgod skal på et månedlangt jobsøgningskursus, hvis han vil beholde sin dagpengeret. Om halvanden måned går han på pension. Resursespild, mener han selv.

John Andersen fra Vorgod har været arbejdsløs i to år. Om halvanden måned går han på pension. Men nu vil jobcentret Ringkøbing-Skjern sende ham på jobsøgningskursus.

- Det er spild af skatteydernes penge, mener John Andersen, der blev noget forbavset over meldingen fra kommunens jobcenter.

Sådan er reglerne

Men den er god nok. Sådan er reglerne nemlig, når man er dagpengemodtager. Det bekræfter Jobcenter Ringkøbing-Skjern, som har bestilt kurset til John Andersen

- Som loven er nu kan man ikke slippe, for hvis man får dagpenge, så består det både af rettigheder og pligter, og rettighederne er, at man har ret til dagpenge. Pligterne er så, at man skal stå til rådighed uophørligt, helt frem til den dag, man går på pension, eller man går i arbejde igen, siger Lars Gormsen, beskæftigelseschef for Jobcenter Ringkøbing-Skjern. 

Kommunen er tvunget til at aktivere

Hvis ikke Ringkøbing-Skjern Jobcenter sender John Andersen i aktivering med et bestemt tidsinterval i dagpengeperioden, mister kommunen retten til at få tilskud til John Andersens dagpenge af staten.

- Hvis vi ikke giver det tilbud, så får vi ikke statsrefusion for dagpengene, og det koster måske ikke så meget i den enkelte sag, men hvis vi har flere hundrede sager, så bliver dyrt for skatteborgerne, forklarer Lars Gormsen, som i øvrigt godt kan se sagen fra John Andersens synspunkt.

John Andersen er nu fløjet i tastaturet for at skrive et brev til beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Se Inger Støjbergs svar:

 

 

John Andersen fra Vorgod skal på jobsøgningskursus selvom han står overfor pension.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.